Antal Besökare

tisdag 30 juni 2015

Sara Baras "Maltinete"

Det här är en fascinerande, suggestiv, skicklig och nästan hypnotiserande flamenco med Sara Baras - "Maltinete" från föreställningen "Sabores" 2008. Sara kommer från Cádiz i Spanien och började dansa i sin mammas dansskola som barn. Hon har fått flera utmärkelser, bl.a Best Female Spanish Dance Performer 2001. Efter att ha dansat i olika kompanier så startade hon sitt egna 1997 och har gjort flera stora föreställningar och turnerat världen runt. Hon har även gjort modevisningar och medverkar bl.a i filmen "Mission Impossible 2"

måndag 29 juni 2015

Promo Video Spots for MrShowBizMan's Blog


Dominic "D-Trix" Sandoval "Now Add a Dancer"

Det här är en kul video om vad som händer i vardagssituationer om man skulle sätta in en dansare i den situationen - enkla saker som: att vakna, äta frukost, gå på muggen etc. men även annat som sköta en kamera, agera, köra bil. Här är det Dominic "D-Trix" Sandoval som visar hur det kan gå till. Jag lade upp en video med honom även igår - så det blir lite återupprepning när jag säger att Dominic var med i 3:e säsongen av "So You Think You Can Dance" och är med i danskompaniet Quest Crew som medverkade i 3:e säsongen av "America's Best Dance Crew". Det finns en hel serie med "Now Add A Dancer" och alla är otroligt roliga. Det är ju en väldigt kul idé.

söndag 28 juni 2015

DTrix - "Love Never Felt So Good" Dance Tribute to Michael Jackson

Det här är en hyllning till Michael Jackson. Här är det en stafett där den som får den vita hatten dansar vidare till "Love Never Felt So Good". Den som satte igång det hela är DTrix (Dominic Sandoval) som var med i "So You Think You Can Dance" 3:e säsongen, och med sitt danskompani Quest Crew i 3:e säsongen av "America's Best Dance Crew". Och i den här videon virvlar det förbi en massa dansare, kända och okända. Charmigt, svängigt och passar perfekt en söndag som denna.

lördag 27 juni 2015

AXYZM | Movement Designers

Det här är en fräck och inspirerande video med en grupp dansare och koreografer som kallar sig AXYZM Movement Designers. Här leker man med vardagliga föremål och skapar helt galna kaleidoskop-effekter. Fascinerande och häftigt. Du känner säkert igen flera av dansarna från olika säsonger av So You Think You Can Dance - här finns Phillip Chbeeb, Cyrus Spencer, Hokuto Konishi och dansare från grupper som Quest Crew, I.aM.mE Crew, Dragon House m.fl.

fredag 26 juni 2015

Gregg Burge "Caravan" from "Sophisticated Ladies"

Det här är ett klipp ur Broadway-musicalen "Sophisticated Ladies" från 1981. Det här kallades "a musical revue" då det byggde på musik av Duke Ellington med en väldigt tunn story. Nu kallas detta för Juke-Box-musikaler, typ "Mamma Mia", "We Will Rock You" etc. Det här var en briljant föreställning med så mycket talang hos sångare och dansare och musiker att publiken kapitulerade totalt. Här ser vi Gregg Burge och ensemble i "Caravan"

torsdag 25 juni 2015

Jiri Kylian "Birth Day"

Här är en kul koreografi där två dansare från Netherlands Dans Theater hyllar koreografen Jiri Kylian på hans födelsedag. Kul och knäppt och väldigt mycket känsla av Mozart (som Kylian älskar). Idag får det bli en födelsedags-video för jag fyller faktiskt år i dag.

onsdag 24 juni 2015

Bernadette Peters "I Got The Sun In The Morning" from "Annie Get Your Gun"

Här är två nummer ur musikalen "Annie Get Your Gun" från 1999 när man satte upp den igen på Broadway - den här gången med Bernadette Peters i huvudrollen. Här framför hon "I Got The Sun In The Morning" och "An Old-Fashioned Wedding" tillsammans med hela ensemblen på TonyGalan 99. När man skulle sätta upp musikalen för första gången så bad man Irving Berlin att skriva musik och text. Han ansågs då vara förlegad och hade inte skrivit något för Broadway på över 20 år. Men det blev en gigantisk succé med sånger som blev omedelbart ikoniska inom musikalvärlden. Hela showvärlden fick t.o.m sitt eget anthem med "There's No Business Like ShowBusiness"

tisdag 23 juni 2015

Phillip Chbeeb & Renee Kester "SLIP"

Det här är en otroligt snygg video där Phillip Chbeeb dansar med Renee Kester på en övergiven tunnelbanestation till Elliot Moss "Slip". Phillip är en självlärd dansare från Texas som var med i So You Think You Can Dance säsong 4. Phillip är en mästare på popping och tutting och har ett eget dancecrew I.aM.mE, som bl.a tävlat i America's Best Dance Crew. Här visar han en mer contemporary sida, med fantastiskt resultat. Jag har tyvärr inte så mycket info om Renee, annat än att hon koreograferat detta pas-de-deux tillsammans med Phillip och att hon är en begåvad och uttrycksfull dansös

måndag 22 juni 2015

Peyton Albrecht audition "SYTYCD Season 12"

Det här är ett klipp från nya säsongen av "So You Think You Can Dance - Season 12" som började sändas i USA för en månad sedan. Just nu visas alla auditions - och först ut är sensationelle Peyton Albrecht med makalös teknik och styrka för att vara så ung. Nytt för säsongen är att man ska välja 10 dansare för "scen" och 10 dansare för "street" - alltså 10 som är utbildade dansare och 10 som är mer renodlade streetdansare. Konkurrensen blir därför hårdare för contemporary dansare som t.ex Peyton. Det är fortfarande osäkert om serien kommer att visas i svensk tv. Jag tror inte ens att förra säsongen visades i Sverige. Synd, då det är ett av de bästa underhållningsprogram som finns. OBS. DET HÄR KLIPPET HAR PLOCKATS BORT FRÅN YOUTUBE - så i väntan på att det kommer tillbaka så får ni hålla till godo med en annan video med Peyton, när han precis lärt sig en av koreografierna han ska göra i Britney Spears Las Vegas-Show

söndag 21 juni 2015

Nadav Zelner "Google Moogle"

Det här är en video från dansaren & koreografen Nadav Zelner där han och en dansös dansar på stranden. Nadav är en israelisk dansare från Tel Aviv som dansat i olika kompanier och musikaler och de senaste åren har han börjat koreografera egna stycken. Han har en skön blandning av allt han har hållit på med, så det blir contemporary blandat med Fosse och andra musikal & show-influenser.

lördag 20 juni 2015

Tony Yazbeck "Lucky To Be Me" from "On The Town"

Det här är en promotion-video för musikalen "On The Town" som just nu spelar för fullt på Broadway. Det är en revival av musikalen som i original hade premiär 1944 och handlar om tre sjömän som har 24 timmars permission i New York och hamnar i massa olika komiska situationer och romanser. Originalet regisserades och koreograferades av legenden Jerome Robbins. Här är det Joshua Bergasse som stått för koreografin. Vad jag gillar är att marknadsförings-teamet bakom musikalen har gjort en hel massa videos on location, ute på New York's gator för att få upp intresset och skapa lite snackisar. Här är det Tony Yazbeck som sjunger och dansar "Lucky To Be Me" mitt ute i folkvimlet.

fredag 19 juni 2015

Toni Basil "My Little Red Book"

Det här är en kul tripp tillbaka till 80-talet. Här är det Toni Basil som framför Burt Bacharach's "My Little Red Book" i en punkig pop-version. Toni är sångerska/koreograf/dansös och slog igenom med "Hey Mickey" på 80-talet och gjorde flera kul videos, och två hela video-album, där det här numret är hämtat. Hon gjorde kul koreografier där hon blandade balett, street, locking och show. På senare år har Toni koreograferat Bette Midler's stora spektakulära scen-shower.

torsdag 18 juni 2015

"Jasmine" fan dance

Det här är ett vackert nummer med mjuka solfjädrar från en tävling i New York, där dansgruppen "Jasmine" vann regionala tävlingen. Gruppen kommer från MorningStar Dance Academy i Atlanta. Koreograferade av Tingting Liu från Ballet of China. Det är vackert och utfört med mjukt flöde och precision.

onsdag 17 juni 2015

Wayne Sleep "Pinball Wizard" from "The Hot Shoe Show"

Det här är ett nummer ur engelska tv-serien: "The Hot Shoe Show" som var en så sällsynt tv-show eftersom det bara var dans- och show-nummer. Den sändes mellan 83-84 på BBC där nästan alla då kända dansare i England medverkade i koreografier av olika koreografer. Här ser vi t.ex den klassiske dansören Wayne Sleep som flipperkula i "Pinball Wizard". Även om det är duktiga dansare så vill det sig inte riktigt. De tar i för mycket. Det blir nästan overkill - dom är så taggade att man blir andfådd redan efter 15 sekunder. Dessutom gör detta att de inte blir tajta som dansare. Alla siktar på att maxa - inte på att dansa tillsammans.
Kanske därför showen aldrig blev den succé den borde ha blivit.

tisdag 16 juni 2015

Johanna Channeling Aretha Franklin

Här är precis som igår barn som dansar. Men här är det tre små tjejer som ska göra ett steppnummer till "Respect" men det är Johanna som stjäl hela showen med att ta fram sin inre Aretha Franklin. Cool brud med kul attityd. Snap.

måndag 15 juni 2015

Twin babies dancing Riverdance

Det här är en kul liten video där två tvillingbäbisar hänger i sina gungor och hoppar - och med lite musik till så blir det precis som Riverdance. Ett kul sätt att börja måndagen på!!!!

söndag 14 juni 2015

Fred Astaire "Limehouse Blues" from "Ziegfeld Follies"

Det här är ett klipp ur musicalfilmen "Ziegfeld Follies" från 1946, där Fred Astaire gör ett långt, fint nummer "Limehouse Blues". Här spelar Fred en asiat med lite märklig sminkning. Robert Alton och Eugene Loring stod för koreografin i filmen som handlade om den store show-mogulen Florence Ziegfeld som gjorde stora, berömda lyxrevyer på Broadway. Här tittar han ner från sin himmel på vad han har skapat.

lördag 13 juni 2015

Tony Yazbeck & Michael Berresse "Nowadays/Hot Honey Rag" from "CHICAGO"

Det här är ett klipp från förra årets Broadway Backwards, en gala man ger varje år i New York för att samla in pengar till Broadway Cares Equity Fights Aids. Och i den här galan tar man greppet att vända på genus, så manliga Broadway-stjärnor framför låtar som vanligtvis brukar framföras av kvinnor och vice versa. Ofta med väldigt oväntade queera resultat. Här är det Tony Yazbeck och Michael Beresse som tar fram sina inre Velma & Roxie och gör "Nowadays" och "Hot Honey Rag" från "CHICAGO".

fredag 12 juni 2015

"Spring Awakening" from Tony Awards 2007

Idag blir inlägget en hyllning till avgångsklassen på SMU - Stockholm Musikalartist Utbildning, där jag och Roine Söderlundh är konstnärliga ledare. Idag har de premiär på sin slutproduktion - och det är inget mindre än "Spring Awakening" i samarbete med Stockholms Stadsteater. Så idag debuterar de på Stadsteaterns Stora Scen. Jag är stolt som en förälder, för dessa magiska unga artister som kommer att visa sina själar idag. Regissör Hugo Hansén har gjort en känslosam, snyggt berättad och omtumlande föreställning. Linda Hansson har gjort koreografin och Samuel Fröler och Kerstin Steinbach från teatern spelar de vuxna rollerna. Här ser vi originalet från 2007 när de medverkade på Tony-Galan.

torsdag 11 juni 2015

Tony Yazbeck "Bianca" from "Kiss Me Kate"

Det här är ett nummer ur musikalen "Kiss Me Kate" där Tony Yazbeck sjunger och dansar "Bianca" tillsammans med hela ensemblen. Det här numret ingick i The Proms som är ett event på The Royal Albert Hall varje sommar. Förkortning av "The Henry Wood Promenade Concerts" som grundades 1895 och består av runt 70 olika konserter under 8 veckor. Tony Yazbeck är en amerikansk musikalartist som börjar göra sig ett namn på Broadway. Just nu har han en av huvudrollerna i "On The Town" på Broadway, och innan dess har han gjort fler stora roller i bl.a "Chicago", "A Chorus Line" m.m

onsdag 10 juni 2015

"An American in Paris" Tony Awards 2015

Det här är ytterligare ett klipp från Tony-galan som gick av stapeln i söndags. Där visades nummer ur alla nya musikaler. Här är ett dansnummer ur musikalen "An American in Paris" till tonerna av George Gershwin's odödliga musik. Det verkar vara en trend på Broadway just nu, att göra scenmusikaler av gamla filmmusikaler. Den här har aldrig gjorts i scenversion förut, och samtidigt så spelar man "Gigi" och "On The Town" - som också varit filmmusicalsuccér. Nygammalt kan man väl säga.
Men det är ofta så, när det har varit lite svåra tider - då finns en längtan till det som var, då allt var enkelt. Ett romantiskt skimmer över gamla tider.

tisdag 9 juni 2015

"Musicals" from "Something Rotten" (Tony Awards 2015)

Det här är ett klipp ur musikalen "Something Rotten" som just nu spelar för fulla hus på Broadway. Istället för att göra ett eget öppningsnummer på årets Tony-Gala (som gick av stapeln på Radio City Music Hall i söndags) så tog man det här numret rakt ur musikalen. Och här händer allt. Det är sång och dans, det är smart och kul och samtidigt hinner man parodiera flera kända musikaler; "Annie"; "Sweet Charity", "Evita", "Les Miserables" med flera. Den var nominerad i tio klasser men vann bara en.

måndag 8 juni 2015

The Hot Shoe Show - "Goldfinger"

Det här är ett klipp ur den engelska tv-showen: "The Hot Shoe Show", som var en serie som sändes på BBC 1983-1984. Det var en ren dansshow med vissa humorinslag. Man blandade klassiskt, pop och modernt, och ensemblen bestod av väldigt kända engelska dansare. Många klassiska dansare men även de som är kända från musical-scenen och man tog in alla möjliga olika koreografer. Men det blev inte riktigt helt bra. Kanske är det att dansarna inte fick till det, när man gjorde annorlunda stilar, det är inte riktigt tajt och allt var inriktat på att göra det väldigt tekniskt - så man glömde att spela ut. Det här numret är ett bra exempel. De jobbar som sjutton med en väldigt avancerad koreografi, men man får mest känslan av att det var krångligt - och inte att det var fräckt och läckert, som säkert var avsikten.

söndag 7 juni 2015

MIKA "Good Guys"

Det här är den senaste musikvideon från MIKA med hans nya låt: "Good Guys". En otroligt välgjord, smart och snygg video där Mika "styrs" av en hel ensemble dansare och berättar fysiskt en historia på ett annorlunda sätt. Det påminner om ett franskt teaterkompani som jobbar precis så här - att varje skådespelare styrs av 6-8 personer som flyttar armar, ben, huvud så skådisen blir som en docka - och kan röra sig i helt nya dimensioner, och kompaniet blir sängar, möbler eller ibland bara lyftkraft. Antingen är det dansare från det kompaniet eller så har man influerats av dem till den här videon. Hursomhelst så är det en briljant liten video. Och en bra låt.

lördag 6 juni 2015

"I Re Del Mondo" from "Romeo e Giulietta Ama e Cambia il Mondo"

Det här är ett klipp ur en italiensk musikal om Romeo och Julia: "Romeo e Giulietta ama e cambia il mondo". ("Romeo och Julia älskar och förändrar världen") Här är det Romeo själv med sitt gäng som framför "I re del mondo". Den är skriven av Gérard Presgurvic och har spelats med stor framgång i Europa; Frankrike, Spanien,Belgien, Österrike, Ungern och även i Ryssland. Den här versionen är från Arena di Verona i Italien 2013.  Ett populärt tema för musikaler. Vi såg en variant på Göta Lejon för inte så många år sedan, och i Frankrike sattes det också upp en popmusikal av historien i kölvattnet på succén med "Notre Dame de Paris"

fredag 5 juni 2015

Blake McGrath "Earned It"

Det här är en musik/dans-video från Blake McGrath som sjunger och dansar "Earned It" som känns som en blandning av "Cell Block Tango" och "Magic Mike" men med rollerna omvända, så killarna är sexsymboler. Det är många vältränade överkroppar. Blake är en dansare, koreograf och popstjärna från Canada (fast han numera bor i Los Angeles) som slog igenom i första säsongen av "So You Think You Can Dance" 2005. Han har dansat i shower och videos med Madonna, Britney, Kylie, Janet Jackson, Destiny's Child och många många fler. Han har spelat in 2 album "Time to Move" och "Love Revolution" och koreograferat sina egna musikvideos.

torsdag 4 juni 2015

Heather Parisi & Terry Beeman "Fever"

Det här är ett snyggt dansnummer ur en italiensk tv-show, där dansösen Heather Parisi dansar och sjunger "Fever" tillsammans med Terry Beeman. Heather är en amerikansk dansös som semestrade i Italien, och gick på en audition och fick jobbet i italienska tv-showen "Fantastico" och gjordes till stjärna. Hon är fortfarande kvar i Italien och har gjort mängder av tv-shower, skivor och framträdanden. En grym dansös. Terry Beeman "importerades" från Los Angeles och gjorde under flera år samma slags tv-karriär i Italien. Nu är han en mycket uppskattad pedagog och danslärare i L.A

onsdag 3 juni 2015

Gene Nelson & Janice Rule "What is this thing called love?"

Det här är ett klipp ur en okänd musicalfilm som heter "Starlift" från 1951. Här är det Gene Nelson och Janice Rule som dansar en snygg dans till Cole Porter's "What is this thing called love?" i koreografi av LeRoy Prinz. Det var Fred Astaire som influerade Gene till att bli dansare. Han fick några musikalroller på Broadway och huvudrollen i ett par filmer med Doris Day, men han blev mest känd som tv-regissör. Både för "Star Trek", "Gunsmoke" och "I Dream of Jeannie" och många många till. Janice Rule hade samma historia. Hon började som dansare, men blev mer och mer aktris och hade aldrig direkt några stora roller. Hon kände inte att hon gillade Hollywood och ytligheten där.

tisdag 2 juni 2015

Hollywood Dance Tribute "We Can Dance"

Här är en kul video där något fan klippt ihop massor av kända (och okända) dansscener ur olika filmer. Vissa filmer är inte ens musikaler, men har haft ett dansnummer med på ett eller annat sätt. Kul och snyggt gjort och man blir hela tiden påmind om "Ja, just det ja....den där filmen". Här är allt från Elvis Presley, Gene Kelly via Grease, Breakfast Club, Sludog Millionaire, Dirty Dancing till Magnolia och Pulp Fiction.

måndag 1 juni 2015

Giorgio Moroder - Déjà Vu (album promo)

Det här är en lite annorlunda reklamfilm för Giorgio Moroder's nya album. Här har man valt dansare som dansar till delar av varje spår på plattan. Vi ser Caitlin Kinney, Ade Obayomi och Megan Kinney. De har dessutom koreograferat själva. Kul koncept.