Antal Besökare

fredag 31 oktober 2014

"Dido Från Lido" från "Åsa-Nisse som polis"

Det här är ett "show"-nummer ur svenska filmen "Åsa-Nisse som Polis" från 1960 där Åsa-Nisse och Klabbarparn hamnar på en syndig cabaret, där de får beskåda en aktris som sjunger att hon är "Dido från Lido", med de fina raderna "Lite si, lite så....när jag bara får på min trikå" - och sen dansar baletten in. Och får som vanligt vara nån sorts franska gatflickor. Det känns lite dammigt, men är säkert tänkt att det ska vara häftigt. Koreografi av Eugene Gabay. Jag kommer ihåg att jag råkade slå på TV'n och se just det här när filmen gick i TV4, och kunde inte sluta titta. Det känns så öde och så tomt och så spartanskt. Texten, låten, dansen......Tack och lov så har svensk showbiz inte stannat här.

torsdag 30 oktober 2014

"Swinging" from "CONTACT"

Det här är en lite längre video - hela första akten från dansmusicalen "Contact" från Broadway 2000. Musicalen regisserades och koreograferades av Susan Stroman - en av de bästa kreatörerna på Broadway just nu. Hon har många succéer på sin agenda: "The Producers", "Bullets Over Broadway" (som går just nu) "Crazy For You", "Young Frankenstein" och koreografin till nyuppsättningen av "Oklahoma!". Den här musikalen var väldigt annorlunda för att vara Broadway, med nästan ingen dialog. Det här är ett snyggt, sexigt och humoristiskt nummer som fått sitt liv via en vacker tavla. Fyndigt och fräckt och väldigt väldigt Susan Stroman. Om du söker här på bloggen hittar du fler delar ur "CONTACT"

onsdag 29 oktober 2014

"Spell Block Tango" by Todrick Hall

Det här är precis som i förrgår en parodi på "Cell Block Tango" från musikalen "Chicago". Här är det återigen Todrick Hall som skrivit och iscensatt en variant - och den här gången är det de kvinnliga Disney-skurkarna som framför numret, som den här gången kallas "Spell Block Tango"  Återigen smart, kul och väldigt välgjort. Bravo Todrick. Jag ser fram emot din egna show på MTV. Det kommer att bli kul.

tisdag 28 oktober 2014

OK GO "I Won't Let You Down"

Det här är en rolig, galen och totalt over-the-top extravaganza musikvideo. Det är gruppen OK Go som återigen gör en video som får åskådaren att klia sig lite i huvudet och tänka "Hur har dom gjort det här?". OK Go blev ett YouTube-fenomen och deras video där de dansar på löpmaskiner snurrade länge runt. Sen dess har de höjt ribban för varje ny video och samarbetat med olika konstnärer och koreografer och alltid gjort nåt spektakulärt som gränsar till det omöjliga. Här är det en blandning av gamla Hollywood-filmer och modern teknik. Obegripligt hur kameran kan flyga och fara som den gör, och jag många inslag är dataanimerade. Men det är snyggt gjort och en otroligt kul video. Har du inte sett deras tidigare videos så leta här eller på YouTube. Min favorit är "All Is Not Lost" när de samarbetade med dansgruppen Pilobolus.

måndag 27 oktober 2014

Blogg-reklam




"Cell Black Django" by Todrick Hall

Det här är en kul parodi på "Cell Block Tango" från "Chicago" där smarte regissören och kreatören Todrick Hall har samlat alla kända popdivor just nu i "Cell Black Django". Bra imitationer av Rihanna, Nicki Minaj, Beyonce och Mariah Carey m.fl. Många kul detaljer och väldigt aktuella referenser. (Kul med Beyonce's synk) Todrick har tagit Rob Marshall's estetik från filmversionen av "Chicago" - men det är välgjort och kul. Tydligen så är Todrick med ensemble ute på en turné där man gör mängder av de parodier som han skapat på video. Måste vara en väldigt kul show. Nu ska han få en egen show på MTV, så vi lär få se mycket mer av Todrick Hall i framtiden.

söndag 26 oktober 2014

Acrobatic Gymnasts Alice Upcott & Dom Smith



Det här är en halsbrytande uppvisning i koreografi och gymnastik. Alice Upcott och Dominic Smith - två guldmedaljörer i gymnastik visar upp ett pas-de-deux som är otroligt dansant och snygg. De båda medverkar också i gruppen Spellbound som vann Britain's Got Talent 2010 och medverkade även i The Royal Variety Show samma år innan de gav sig ut på en turné genom hela UK. Där blandade dom dans, akrobatik, street och effekter. Men grunden är gymnastiken - och det är inte illa att ha några guldmedaljörer med i gruppen. Tack Staffan Söderbergh, för tipset om videon.

Klicka HÄR för att se videon


lördag 25 oktober 2014

Ricky Martin "Adiós"

Det här är en musikvideo med Ricky Martin's senaste låt "Adiós", som utspelar sig på en sorts "speakeasy/nattklubb" med lösenord i dörren, fala kvinnor och skumma män med smala mustascher. Låten är svängig och väldigt Ricky Martinsk, och Ricky får här spela flera olika roller bland alla strippande och dansande damer.

fredag 24 oktober 2014

"Pool Dance" Opera Gala 2014

Det här är ett fantasifullt nummer koreograferat av amerikanske showkoreografen Rob Ashford kallat "Pool Dance". Här är det dansare från HoustonOperans version av "Carmen" som uppträder på deras årliga OperaGala "Fleurs de l'Opera". Här har Rob försökt göra ett Esther Williams-inspirerat nummer, precis som om dansarna simmade omkring i en pool. Kul, knäppt och ganska snyggt ibland. Originellt är det i alla fall.

torsdag 23 oktober 2014

Rob Ashford Choreography "Curtains"

Det här är ett litet miniporträtt av en (för oss svenskar) ganska okänd koreograf, som har gjort massor med Broadway-musicaler "Evita" med Ricky Martin (som Che), "How to succeed in business" med Daniel Radcliffe, "Victor/Victoria", "Thoroughly Modern Millie", "The Wedding Singer" för att nämna några. Här får vi se utdrag ur "Curtains" från 2007. Rob började som dansare, och fick sitt första koreografi-uppdrag när Rob Marshall (som gjorde filmen "Chicago") skickade honom till Buenos Aires för att göra en ny iscensättning av "Kiss of the Spiderwoman". Rob Ashford är en koreograf som älskar theatrical jazz och jobbar kvar i den traditionen.

onsdag 22 oktober 2014

BONUS: "Airs" by American Ballet Theatre (Complete)

Här kommer en fin BONUS: Hela baletten "Airs" med American Ballet Theatre i koreografi av Paul Taylor från 1985. Otroligt vacker. Titta och njut.

Melanie & Tadd "Love Story" from "SYTYCD Season 8"

Det här är ett fantastiskt klipp ur säsong 8 av "So You Think You Can Dance" som gick i svensk tv 2011. Här är det magiska Melanie Moore och Tadd Gadduang som dansar till Shirley Bassey's "Love Story". Och som dom dansar. Det är snyggt, mäktigt, sexigt och tekniskt briljant. Ett helt litet drama på drygt 2 minuter. Det är snyggt filmat och producerat. Det är sånt här som ger en hopp om tv igen. Att bygga underhållning med dans, att kunna bildproducera dans, att ha med dans överhuvud taget. Great great stuff.

tisdag 21 oktober 2014

Danny Kaye & Dinah Shore "Jive Number" from "Up in Arms"

Det här är ett märkligt nummer ur filmen "Up In Arms" från 1944 där Danny Kaye får en feberdröm där han dansar och sjunger med Dinah Shore i nåt som kallas "Jive Number". Typiskt för en Danny Kaye-film med att allt är lite crazy, men ändå storslaget, musikaliskt och dansant. Koreografin gjordes av Daniel Dare.

måndag 20 oktober 2014

Fred Astaire & Barrie Chase "St James Infirmary"

Det här är ett klipp från amerikanska tv-showen "An Evening With Fred Astaire" från 1959 där Barrie Chase och Fred dansar till "St. James Infirmary" med Louis Armstrong. Dansarna kallas Hermes Pan Dancers, och Hermes själv stod för koreografin. Programmet vann 9 Emmy Awards och var den första tv-showen som spelades in i färg på videoband!! Pga succén gjordes det 3 tv-specials till med Fred. Hermes Pan var för övrigt mannen som låg bakom nästan all koreografi som Fred Astaire gjorde på film. Barrie Chase var en populär dansös i många musicalfilmer och tv-shower. Hon var gift med Jan Malmsjö mellan 1966-1968

söndag 19 oktober 2014

American Dance Machine "Quadrille" from "Can Can"

Det här är ett energiskt dansnummer ur Broadwaymusikalen "Can-Can" från 1953. Här har dansgruppen American Dance Machine återskapat Michael Kidd's utmanande fysiska koreografi - som måste ha känts som världens träningspass på scenen varje kväll. Musikalen blev en stor succé med musik av Cole Porter och Gwen Verdon i huvudrollen. Den blev även filmatiserad men då med Shirley MacLaine i huvudrollen. Två gånger "snodde" Shirley huvudroller ifrån Gwen - "Can Can" och "Sweet Charity". Förmodligen för att Gwen var stjärna på Broadway men inte för publiken ute i världen. Nu är ju båda tjejerna fantastiska artister, men det hade varit kul att se Gwen's versioner.

lördag 18 oktober 2014

BONUS: Hela musicalen "Victor/Victoria"


Här kommer ytterligare en BONUS. Hela Broadwaymusicalen "Victor/Victoria" med Julie Andrews i huvudrollen från 1995. Först var det en tysk film som producenten Blake Edwards gjorde en ny version av 1982 med sin hustru Julie Andrews i huvudrollen, Robert Preston och Lesley Ann Warren i huvudrollerna. Filmen blev en stor succé världen över. Det är den osannolika historien om en sångerska som inte får jobb, förrän hon träffar en homosexuell producent som övertalar henne att klä ut sig till man, som i sin tur klär ut sig till kvinna - och uppträder som dragshowartist. Kvick komedi med många bra nyskrivna låtar. 1995 plockade Blake Edwards fram manuset igen och den här gången blev det en Broadway-musikal som blev succé så länge som Julie Andrews var med. Liza Minnelli hoppade in ett tag,  och Raquel Welch (fast hon vägrade sminka "ner sig" så hon skulle se manligare ut i vissa scener...där hon spelar man, så det blev väldigt märkligt - men å andra sidan lades musikalen ner en vecka efter Raquel tog jobbet. Publiken hatade henne i rollen.  

Klicka HÄR för att se hela musikalen


Marika Rökk "So Ist Eine Frau der Grossen Welt"

Det här är ett klipp ur den tyska musikalfilmen "Hochzeitsnacht im Paradies" från 1962 med den tyska stjärnan Marika Rökk sjunger och dansar "So ist eine Frau der grossen Welt". Det känns som en blandning av europeisk operett och amerikansk musikalfilm. Och för att vara 1962 ganska dammigt. Marika Rökk hade sin stora period mellan åren 1934-1945 och tick uppträdandeförbud i ett par år efter andra världskriget eftersom hon varit med i några propagandafilmer, men fortsatte så småningom att göra lite filmer och lite operetter.

fredag 17 oktober 2014

BONUS: "Oklahoma!" LIVE

Här kommer en fantastisk BONUS till. HELA musikalen "Oklahoma!"från 1999 i en specialinspelning. Det här var en revival av den gamla musikalen i regi av Trevor Nunn och koreografi av Susan Stroman med bl.a Hugh Jackman i huvudrollen. Lite ovanligt att se Wolverine som musicalstjärna, men det är faktiskt hans grund. Han har gjort många musicalroller och det är mer på senare tid han har slagit igenom som actionfilmstjärna. Det här är en snygg och fantastisk uppsättning. Hugh sjunger kanonbra och dansnumren är bländande bra.

Liza Minnelli & Tracy Everitt - "Steam Heat"

Det här är ett fint litet nummer ur "The Judy Garland Christmas Show" 1963 där Liza Minnelli och Tracy Everitt dansar och sjunger "Steam Heat" ur musikalen "Pajama Game". Det var en av de populäraste musikalerna runt 1957 - och just det här numret i musikalen definierade Bob Fosse som en av vår tids mest spännande koreografer, med sin unika och minimalistiska stil. Numret blev en riktig showstopper. Här gör Liza och Tracy sin egen version, men den ser ut att vara rätt inspirerad av Fosse. Lite visste väl Liza då att 9 år senare skulle hon göra sitt livs största roll med just Fosse i "Cabaret"

torsdag 16 oktober 2014

BONUS: Hela "Sweeney Todd - in concert" from Lincoln Center 2014

Här kommer en fantastisk bonus. HELA konsertversionen av Stephen Sondheim's musical "Sweeney Todd" från Lincoln Center i år, med Bryn Terfel som Sweeney och Emma Thompson som Mrs Lovett i en briljant iscensättning. Det här är verkligen något att se.

Johanna Westman - Luglio


Det här är ett klipp ur "En gränslös kväll" - en insamlingsgala till förmån för BarnCancerFonden där Johanna Westman sjunger "Luglio" - som Östen Warnerbring gjorde känd som "Aj aj aj aj aj". Jag brukar inte lägga upp så många videos av saker jag har gjort själv, men råkade ramla över det här klippet. Jag har inget minne av att ha gjort det, och ännu mindre att jag var med själv (dyker upp efter halva). Jag minns att jag gjorde nånting till Johanna men inte att det var den här låten. Detta måste ha varit nångång runt tidigt 90-tal. Och - ja, det är tänkt som ett överdrivet nummer ur en italiensk tv-show.

Klicka HÄR så får du se videoklippet


onsdag 15 oktober 2014

BONUS: Liza Minnelli - The Hollywood Palace Appearances 1966 - 1968

Här kommer en fantastisk bonus. Alla Liza Minnelli's olika framträdanden i varietéshowen "Hollywood Palace" - en amerikansk tv-show som gick en gång i veckan med bara stora artister, stora shownummer och dansare. Liza medverkade flera gånger under åren 1966 - 1968 och här har något fan samlat alla hennes nummer. Tv-historia. Show-historia. Great stuff.

Cyd Charisse & The Del Ray Brothers



Det här är ett fint gammalt klipp från tv-showen "Hollywood Palace" som sändes i amerikansk tv 1965. Här är det Cyd Charisse som dansar och sjunger med The Del Ray Brothers. Det här var en variety show som gick en gång i veckan i tv's barndom. Det var alltid en känd stjärna som var värd och gästades av den tidens alla populäraste artister. Det var specialgjorda shownummer, nyskrivna monologer till komiker och många fräcka visuella akter. Den här typen av tv gjordes även i Sverige och jag kan sakna den genren. "Allsång på Skansen" är en typ av sånt program, men det vore fantastiskt om nästa stora tv-trend blev just variety show. Så fort det har varit den typen av underhållning på tv, så har publiken tittat - så jag förstår inte varför ingen satsar på den. Men man kanske får mer press och uppmärksamhet med "Paradise Hotel" och "Big Brother"??

Klicka här för att se klippet


tisdag 14 oktober 2014

Baila Conmigo in the Finale "America's Got Talent"

Detta är en glädjechock i rosa och gult. Här är det salsadans-gruppen Baila Conmigo från New Jersey som tävlar i "America's Got Talent"-finalen med ett hypersnabbt och effektivt showigt nummer. Joana Vasquez är grundaren till gruppen, och har själv flera gånger varit världsmästare i salsa. Hon har också matchat fram de små salsadansarna - och jag har lagt upp videos på Kevin & Beberly flera gånger. Helt fantastiska. Hon vet också hur man bygger ett shownummer. Synd att tv-producenterna öser på med ljuseffekter och bakgrundsfilmer så det snarare blir rörigt, istället för att lita på att dansarna fyller ut rutan. Men jäklar vad det går undan......

måndag 13 oktober 2014

Blogg-reklam




"Spanish Panic" from "Once Upon A Mattress"

Det här är ett klipp ur tv-versionen av musikalen "Once Upon a Mattress" som Disney producerade och sändes i amerikansk tv 2005. Musikalen bygger på "Prinsessan på ärten" och blev Carol Burnett's Broadwaydebut  redan 1959. Jag tror att Carol haft ett finger med i spelet när den nu gjordes igen. Här spelar hon elaka drottningen istället för prinsessan - som görs av Tracey Ullman. Här dansar man "Spanish Panic" i koreografi av Vince Pesce.

söndag 12 oktober 2014

Yanis Marshall interview by Rhys Alexander

Det här videoklippet innehåller glimtar av dans, då det är en lite längre intervju (en av de första jag sett faktiskt) med Yanis Marshall. Här berättar han om sin bakgrund, hur han jobbar, hur det kom sig att han började dansa i klackar. Yanis - för er som inte vet, kommer från Cannes och började dansa tidigt. Han var en av de yngsta i musikalen "Le Roi Soleil" ("Solkungen") och när han var 20 flyttade han till New York och tränade på Broadway Dance Center och blev blixtförälskad i Street Jazz-klasserna som Sheryl Murakami höll i. Inspirerad åkte han tillbaka till Frankrike och började själv koreografers och undervisa i street jazz, och hittade "sin" grej - att göra det i klackar. Han kallar stilen "Cabaret" och åker nu runt i hela världen och undervisar. Gå in på hans hemsida och titta: www.yanishmarshall.com

lördag 11 oktober 2014

Steve Martin & Gilda Radner "Dancing In The Dark"



Det här är en underbar sketch ur "Saturday Night Live" från 22 april 1978, där Steve Martin och Gilda Radner gör en parodi/hommage till Fred Astaire och Ginger Rodgers....eller rättare sagt Cyd Charisse (ur filmen "The Band Wagon") där de dansar till "Dancing In The Dark". Älskar deras in- och utlevelse i numret. Bara 3 år senare fick Steve Martin huvudrollen i musicalfilmen "Pennies From Heaven" där han fick steppa och dansa på riktigt, och gjorde det med den äran.

klicka här för att se videon


fredag 10 oktober 2014

"Everything Old is New Again" from "All That Jazz"

Det här är ett charmigt klipp ur filmen "All That Jazz" från 1979. Filmen regisserades och koreograferades av Bob Fosse, och var en svart nästan dokumentär film baserad på hans egna liv och arbete. En regissör som brände sitt ljus i båda ändar, som utspelade sig under den tiden han satte upp musikalen "Chicago" och fick en hjärtattack. Här är det dottern och älskarinnan som försöker uppmuntra Joe Gideon (Fosse's alter ego i filmen) med en liten dans. Nära verkligheten - då Ann Reinking som här spelar älskarinnan, var älskarinna till Fosse på riktigt.

torsdag 9 oktober 2014

Adriano Celentano & Lola Falana "L'unica Chance Hai Visto Mai"

Det här är ett skönt klipp ur en italiensk tv-show från 1973 !!! Här är det Adriano Celentano som sjunger och dansar sin låt "L'unica Chance Hai Visto Mai" tillsammans med Lola Falana. Adriano var en av Italiens största manliga popstjärnor på sjuttiotalet (han höll på långt in på 80-talet också).Lite av en italiensk Tom Jones.  Det här var säkert jättefräckt på sin tid. Väldigt mycket jazzbalett och sköna moves. Dansandet börjar först vid 3.30 när Lola Falana kommer in. Adriano har liksom inga hämningar utan bara kör loss. Här har man inte riktigt tänkt på att hålla micken vid munnen när man mimar till sin egen röst. Han glömmer det lite titt som tätt.

onsdag 8 oktober 2014

Thoda Sa Pagla - Aur Pyar Ho Gaya

Här kommer ett färggrant glädjepiller. "Thoda Sa Pagla" från Bollywood-filmen "Aur Pyar Ho Gaya". Sjungandes och dansandes ser vi en av Bollywood's största stjärnor; Asha Bhosle. Och då menar jag största stjärna. I 75% av alla klipp jag sett ur senaste årens Bollywood-filmer så har Asha huvudrollen. Det som är underbart med indisk film är att de stoppar in musiknummer i ALLA filmer - i actionfilmer, drama, komedi....tänk vad kul om vi i våra svenska filmer skulle börja dansa och sjunga så här. T.ex i Beck-filmerna, eller Ruben Östlunds filmer. Varför inte  i Roy Anderssons filmer (jag har t.o.m dansat i en reklamfilm som Roy Andersson gjorde på 80-talet)

tisdag 7 oktober 2014

Quang Dang & Hoang Yen "Just Give Me A Reason"

Det här är en studio-video där Quang Đăng & Hoàng Yến dansar till "Just Give Me A Reason" med Pink. Koreografi av Tran Ly Ly. En snygg contemporary-koreografi, rent och enkelt filmad. Jag gillar verkligen den här typen av dansfilmer, som är gjorda i replokalen och via YouTube kan nå ut till så många.

måndag 6 oktober 2014

"Angel and the animal" - Pole art

Det här är en snygg video med en "ny" dansform som seglat upp sista åren. Från att ha varit nästan enbart en del av stripp-kulturen så har pole-dancing tagit sig upp som både motionsform och dansteknik. Inom cirkusvärlden har tekniken funnits länge, och nu har dessa blandats med varandra. Nu har man t.o.m tävlingar i pole-dancing med avancerade akrobatiska inslag. Här ser vi Evgeny Greshilov, Anastasia Skukhtorova och Vyascheslav Volosov i en elegant film.

söndag 5 oktober 2014

BONUS: "Lill-Babs i 50 år"

Här kommer ett program jag gjorde tillsammans med producenten Meta Bergqvist när det man skulle fira Lill-Babs 50 år i branschen. Ett underbart program med massor av gamla roliga klipp, plus fina intervjuer med Barbro själv, med hennes döttrar och med folk i hennes närhet PLUS 9 helt nyinspelade sång och dansnummer. Jag och Meta möttes två gånger i veckan på TV-huset och fixade kaffe och fika och beställde upp ALLT som Lill-Babs gjort på TV och tittade ett par timmar åt gången. Vi såg verkligen allt hon gjort - och det var fantastiska shower signerade Karin Falck och Lars Forssell och många klassiker. Vi fick höra av olika chefer "Vad bra, då kommer hon att sjunga alla gamla hits då?" Nej, dom visar vi klipp på istället och gör nyinspelade låtar. Hon har inte lagt av. Lill-Babs kör ju för fullt hela tiden, så vi ville visa upp en vital och spännande artist. Barbro lärde sig massor med nytt material och på rekordkort tid spelade vi in allt i studio ett under två långa intensiva dagar. Ett fantastiskt minne är när jag skrev en svensk text till Charles Aznavour's "SHE" för att hylla Barbro och ringde Jan Malmsjö och frågade om han ville sjunga den. Han tackade ja. När jag sjöng upp den för Barbro grät hon i två timmar. När vi spelade in programmet fick vi ta ut henne ur studion när Jan skulle sjunga den, och när vi möttes hemma hos Barbro för att se programmet tillsammans räckte det inte med en näsduk när låten kom. Det blev ett helt lakan.  Titta och njut av svensk nöjeshistoria.

Shirley Maclaine - "Sweet Georgia Brown"

Det här är återigen en liten raritet. Nu från en amerikansk tv-show 1976 (osäkert vilken) där Shirley MacLaine och hennes dansare framför ett långt nummer baserat på Don Ellis Orkesters version av "Sweet Georgia Brown". Jag gissar att det är Alan Johnson som gjort koreografin, då han var Shirleys huskoreograf i många år, och både regisserade och koreograferade hennes scenshower. Jag hoppas att det dyker upp mer klipp från Shirley's shower här, då hon var en makalös estradartist. Great stuff.

lördag 4 oktober 2014

Tango Bolero

Det här är en riktig raritet. Vi hör Hans Bund och hans orkester när de spelar "Tango Bolero" från 1938, och bilderna till musiken är hämtade från den tyska filmen "Die Frau miner Träume" från 1943 och där ser vi den tyska musikalstjärnan Marika Rökk när hon dansar en liknande tango med sin partner. Nu blev man ju lite nyfiken på hur musiken i filmen egentligen låter eftersom man bytt ut den här i videon.....

fredag 3 oktober 2014

Valdeck Farias Ensaio Cia de Danca Valdeck Farias


Den här videon kommer nog att få många att sätta hjärtat i halsgropen. Här är det en brasiliansk dansgrupp som övar lite salsa-lyft och kast och paren byter av varandra och gör det ena mer våghalsigare än det andra. Jag har sett många fräcka lyft och kombinationer i mina dagar, men aldrig nåt så hejdlöst som detta. Helt orädda satsar dom järnet och kör. Dansglädje - javisst. Man undrar ju hur många gånger dom missat.

torsdag 2 oktober 2014

Synchronized Gymnastics



Det här är en makalös uppvisning - egentligen en gymnastikuppvisning men den är så synkroniserat välkoreograferad att det mer liknar ett dansnummer. Då jag inte kan tyda tecknen så vet jag inte om det är en koreansk eller japansk gymnastgrupp. Jag fick den här videon av min vän Staffan Söderberg som är en gymnastiktränare på toppnivå. Det är en fascinerande och svindlande bra video. Morgongymnastik någon?

onsdag 1 oktober 2014

Blogg-reklam




A - Z of Dance

Det här är ett litet uppslagsverk i sig. Från A  till Z får du veta olika danssteg och stilar i en smart reklamfilm gjord för i-D och Diesel. Kan vara bra att se så man förstår en aning om alla de olika stilarna som finns inom street-dansen t.ex. Här får du se: Arabesque, b-girl, Chicken noodle soup, Death Drop, East Coast Swing, Finger Tutting, Grand Jeté, Harlem Shake, Indian Bhangra, Jump Style, Krumping, Liquid Dance, Memphis Jookin' , Northern Soul, OMG, Pole, Queer, Rumba, Step, Twerk, Ultimate, Vogue Hands, Whine, X-press Yourself, Y, Turf feinZ.......... Hur många känner du till?